Diktuppläsning och novell-släpp!

Jag älskar att läsa dikter. Min favoritpoet är Eeva Kilpi, men det finns många andra fantastiska poeter. Själv har jag skrivit dikter sen tonåren och på 1990-talet gick jag faktiskt en lyrikskrivarkurs för Tom Hedlund. Sen dess har jag ”producerat” hundratals dikter, men jag har aldrig försökt att få dem publicerade.

När jag är ute och pratar om min roman, Longingforlove.se (Ordalaget bokförlag 2022) så brukar jag  på skoj avsluta författarsamtalet med en dikt som jag tycker passar publiken. Det blir olika dikter vid olika tillfällen och i våras fick jag faktiskt läsa ett par dikter på en sammankomst på Författarförbundet. Då började en tanke gro att jag kanske skulle göra något av dikterna. Och det gör jag nu.

Varje vecka läser en dikt, eller två och lägger ut på sociala medier. Gå in och kolla vet jag! Klicka på:   TikTok, Instagram, Facebook och Linkedin.

Idag var det dikten Jag vill inte veta och Måste du prata? som fick möta en digital publik. Båda dikterna skrev jag för några år sen på en klippa vid Mälaren. Så kommer ofta mina dikter till. Jag går och sätter mig någonstans  för att bara vara, men så ser jag eller hör något och då kommer författaren i mig igång och snabbt skriver jag ner några rader. Ibland blir det till och med en lång dikt som Solnedgången som jag la ut för någon vecka sen.

Skriv gärna en kommentar när du har lyssnat på dikterna. Genom att lyfta varandra gör vi världen lite bättre, eller hur?

Jag skriver också noveller när andan faller på och nu finns tre av mina noveller; Som smultron, Respekt och Den där tomten Amazon.com. Köp en för en dollar eller alla tre för två och en halv dollar.

 

 

Författare: monika_thormann@hotmail.com

Författare.